Френският президент Еманюел Макрон ще празнува довечера своя 40-и рожден ден в

...
Френският президент Еманюел Макрон ще празнува довечера своя 40-и рожден ден в
Коментари Харесай

Макрон празнува рожден ден в прочут френски замък

Френският президент Еманюел Макрон ще чества довечера своя 40-и рожден ден в един от най-прочутите и луксозни френски средновековни крепости - двореца Шамбор, съобщи Франс Прес. Замъкът е в списъка на международното завещание на ЮНЕСКО и годишно е посещаван от над 1 милион туристи. Той е издигнат преди съвсем пет века по концепция на Франсоа Първи (1494-1547 г.). Шамбор е наложителна забележителност в един от най-популярните туристически направления във Франция " Замъците по долината на Лоара ". Състои се от 440 стаи, в които има 365 години, а едно от 13-те стълбища в архитектурното знамение е проектирано персонално от Леонардо да Винчи. Шамбор е най-големият палат по долината на Лоара, заобиколен от още по-впечатляващ по размерите си парк с размери към 13 000 акра.

В реалност Макрон навършва 40 години идния четвъртък, само че е избрал да чества малко по-рано, разясняват френските медии.

От френското президентство потвърдиха, че президентът и брачната половинка му Брижит ще прекарат уикенда в департамента Лоар-е-Шер, покрай двореца Шамбор. Според френски медии Макрон и половинката му са отседнали в някогашна ловна резиденция, която е метри от двореца.В имението има няколко къщи, в които може да се отседне против 800 до 1000 евро на уикенд. Макрон ще даде банкет за рождения си ден тази вечер в една от залите на двореца Шамбор, допълват френските медии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР